Villa Maria ()

Villa "MARIA" samen met nummer 21 circa 1938-1939 gebouwd in opdracht van Phil Van Roy, handelaar uit Anderlecht. Twee nagenoeg identieke villa's met modernistische inslag. Met gekoppelde garages en gelegen in een kleine tuin van de straat afgescheiden door een ligusterhaag. Twee bouwlagen onder plat dak met witbepleisterde gevels boven een roodbakstenen plint. De voorgevel wordt gedomineerd door een halfronde, oplopende erker. Omlopend kordon boven de begane grond. Rechthoekige muuropeningen, op de erker met doorlopende onderdorpel. Rechthoekige deur onder betonnen luifel. Oprit met lage witbepleisterde hekpijlers en muurtjes.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1938/35.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Villa Maria en Ecureils ()

Nummer 19 "Maria" en nummer 21 "Ecureuils". Twee nagenoeg identieke villa's met modernistische inslag; twee bouwlagen onder plat dak (nummer 21 met recent schilddak); gecementeerd en wit beschilderd parement. Vierkant grondplan met aan straatzijde links sterk uitspringende ronde erker. Rechthoekige muuropeningen.

Auteurs:  Huys, Martine