Woning Mes Petits Gars

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Mes Petits Gars

Beschrijving

Halfvrijstaande woning met tuin en vrijstaande garage zogenaamd "MES PETITS GARS" zie metalen opschrift. Volgens kadastergegevens circa 1937 gebouwd door Etienne Sadin, werktuigkundige uit Tourcoing (Frankrijk). Oranje baksteenbouw met modernistisch-kubistische inslag. Twee bouwlagen boven een betegelde, zwarte plint en onder plat dak. De voorgevel met halfronde erker heeft op de begane grond een witte bepleistering, op de erker terras met buisleuning. Rechthoekige deur waarin een rond venster met glas in lood geflankeerd door twee ronde vensters (glas in lood met afbeelding van vogels) als patrijspoorten refererend aan de pakketbotenstijl. Erboven een tweezijdig erkertje. Rechthoekige vensters onder vooruitspringende witbepleisterde bovendorpels, gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Rechts een achterin gelegen garage met verdieping, uitgevoerd in een gelijkaardige stijl. Voortuin van de straat afgescheiden door een witbepleisterd muurtje met buisleuning gevat in kubistische pijlers.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1937/35.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia