erfgoedobject

Modernistisch burgerhuis

bouwkundig element
ID
54479
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54479
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Rijwoning met voortuin volgens kadastergegevens gebouwd circa 1938. Asymmetrisch opgebouwde baksteenbouw boven een witbepleisterde plint afgeboord met een kordon en onder platte daken met brede dakranden. Modernistische gevel met breder linkerdeel van drie bouwlagen en hoger opgaand middendeel bekroond met trapje en flankerende pijlers. Parement in oranje baksteen (streklagen) gecombineerd met gele baksteen voor de lisenen en de vensteromlijstingen. Lager en smaller aansluitend rechterdeel en tegen de voorgevel een driezijdige erker onder doorlopend balkon met contrasterende witte bepleistering. Rechthoekige muuropeningen onder strekken en met gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Deur in verdiepte nis onder een betonnen luifel. Voortuin van de straat afgescheiden door een bakstenen muurtje gevat in vierkante witbepleisterde pijlers.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1938/33.

Bron     : -
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia
Datum  : 2012


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Modernistisch burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54479 (Geraadpleegd op 25-06-2021)