Teksten van Tweegezinswoning

Tweegezinswoning ()

Tweegezinswoning volgens kadastergegevens circa 1936-1938 gebouwd door August Cambré, schrijnwerker uit Klemskerke. Rode baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak met centrale garage geflankeerd door de in spiegelbeeld gebouwde woningen. Gevels met art-deco-inslag met getrapte borstwering bedekt met pannen. Witbepleisterd op de begane grond boven een grijze plint. Rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken en op de verdieping deurvensters uitgevend op betonnen balkons op consoles. Bewaard schrijnwerk met karakteristieke roedeverdeling in de bovenlichten met gekleurd glas.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1936/24.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Tweegezinswoning ()

Tweegezinswoning in spiegelbeeld; twee x twee traveeën met centrale garage en twee bouwlagen onder plat dak. Tweede kwart 20ste eeuw met art-deco-inslag. Rode baksteenbouw op bepleisterde en grijs beschilderde plint, dito wit beschilderde eerste bouwlaag. Getrapte borstwering met afdekkende pannen. Rechthoekige muuropeningen met geknikte bovenrand; deurvensters uitgevend op betonnen balkons op consoles.

Auteurs:  Huys, Martine