Winkelhuis Maison St. Luc

Gemeente De Haan

• Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Winkelhuis Maison St. Luc

Typologiewinkels

Beschrijving

Winkelhuis met modernistische inslag op de hoek met de Marktstraat. Marcel Dobbels, zie ook opschrift "MAISON ST. LUC/ CHEZ/ MARCEL DOBBELS/ PEINTRE TAPIS¬SIER", schilder uit Klemskerke, laat het volgens kadastergegevens circa 1931 bouwen. De architect is volgens de gevelsteen links van de winkeldeur "M. HAEGEBAERT/ ARCHITECTE/ COQ s/MER". Hoekpand van drie bouwlagen met afgeschuinde travee in beige- beschilderde baksteen en onder plat dak. Bepleistering bij de winkelpui boven de grijsbeschilderde plint, de strakke betonnen balkons, verdiepte spiegels op de muurdammen en getrapte borstwering met contrasterende witte beschildering. Begane grond met bijkomende ingang in de rechterzijgevel en winkelpui met breed portaal met buitentrap en winkelramen. Rechthoekige muuropeningen, bij de winkelpui met afgeschuinde bovenhoeken. Rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk en gekleurd glas bij de bovenlichten met karakteristieke roedeverdeling.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1933/20.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia