erfgoedobject

Winkelhuis Maison St. Luc

bouwkundig element
ID
54496
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54496
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Winkelhuis met modernistische inslag op de hoek met de Marktstraat. Marcel Dobbels, zie ook opschrift "MAISON ST. LUC/ CHEZ/ MARCEL DOBBELS/ PEINTRE TAPIS¬SIER", schilder uit Klemskerke, laat het volgens kadastergegevens circa 1931 bouwen. De architect is volgens de gevelsteen links van de winkeldeur "M. HAEGEBAERT/ ARCHITECTE/ COQ s/MER". Hoekpand van drie bouwlagen met afgeschuinde travee in beige- beschilderde baksteen en onder plat dak. Bepleistering bij de winkelpui boven de grijsbeschilderde plint, de strakke betonnen balkons, verdiepte spiegels op de muurdammen en getrapte borstwering met contrasterende witte beschildering. Begane grond met bijkomende ingang in de rechterzijgevel en winkelpui met breed portaal met buitentrap en winkelramen. Rechthoekige muuropeningen, bij de winkelpui met afgeschuinde bovenhoeken. Rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk en gekleurd glas bij de bovenlichten met karakteristieke roedeverdeling.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1933/20.

Bron     : -
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Winkelhuis Maison St. Luc [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54496 (Geraadpleegd op )