Café au Congo

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café au Congo

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Ensemble van vakantiewoningen

Beschrijving

Voormalig "Café au Congo" op de hoek met de Driftweg, uit het begin van de 20ste eeuw thans winkelpand. Opgenomen in het beschermd dorpsgezicht bij M.B. van 27/06/2003 de huizenrij van Driftweg nummers 1 tot en met nummer 12 en Stationsstraat nummer 1 omvattend. Geeloranje baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) met klimmende dakkapellen, hoekrisaliet uitlopend op topgevel en grijsbeschilderde begane grond. Getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk en geelbakstenen ontlastingsbogen verdergezet als omlopende doorlopende band. Overstekende dakrand op versierde houten consoles waartussen panelen met baksteen in visgraatverband.

• ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/01871.

Auteurs : Van Vlaenderen, Patricia