Café au Congo ()

Voormalig "Café au Congo" op de hoek met de Driftweg, uit het begin van de 20ste eeuw thans winkelpand. Geeloranje baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) met klimmende dakkapellen, hoekrisaliet uitlopend op topgevel en grijsbeschilderde begane grond. Getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk en geelbakstenen ontlastingsbogen verdergezet als omlopende doorlopende band. Overstekende dakrand op versierde houten consoles waartussen panelen met baksteen in visgraatverband.

• Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/01871.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Hôtel Beau-Sejour ()

Voormalig "Hôtel Beau-Sejour", winkelpand op hoek bij Driftweg. Eerste kwart 20ste eeuw. Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met klimmende dakkapellen. Gele baksteenbouw, groen beschilderd op eerste bouwlaag. Hoekrisaliet uitlopend op topgevel; overstekende dakrand op versierde schoorstukken waartussen panelen met baksteen in visgraatverband. Getoogde muuropeningen met onder meer kleine roedeverdeling in dakkapellen.

Auteurs:  Huys, Martine