Villa Beau Souvenir

Gemeente De Haan

• Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa Beau Souvenir

Typologieburgerhuizen
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakkapel onder plat dak rechts. Eerste kwart 20ste eeuw. Arduinen plint waarboven parement van beige siertegels, verlevendigd met rode baksteen voor strekken en banden. Rechter risaliet met driezijdige erker met bekronend balkon met gietijzeren borstwering, uitlopend op puntgevel met houten dakspant. Getoogde vensteropeningen met onder meer houten rolluikkasten. Getoogde deur in erker, dito garagepoort links.

Bron: Delepiere A.-M., Huys M. & Kerrinckx H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente De Haan, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL9, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Huys, Martine