Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Rijhuis volgens kadastergegevens gebouwd circa 1905 door Frans Lens, veldwachter uit Klemskerke heden met horecafunctie. Baksteenbouw van drie bouwlagen onder zadeldak met bepleisterde en lichtgeel-beschilderde gevel in neoclassicistische stijl. Breed zijrisaliet rechts en smalle inkomtravee links. Doorlopende pui- en sierlijsten en omlopende dakgoot. Rechthoekige muuropeningen op de bovenbouw met ontlastingsbogen met diamantkoppen en geprofileerde waterlijsten. Portiek met dubbele inkom respectievelijk leidend naar woon- en winkelhuis, glazen markies rustend op ijzeren consoles.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1905/3.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia