Hoekhuis

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente De Haan
Deelgemeente Klemskerke
Straat Stationsstraat
Locatie Stationsstraat 12, De Haan (West-Vlaanderen)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Voormalige "Bazar du Coq", in 1910 gesplist met links "Café de l'ancien Coq" (nummer 12). Laatste kwart 19de eeuw en oudste gebouw in de Stationstraat. Hoekhuis bij de Nieuwstraat, inspringende rooilijn ingenomen door horeca- en winkeluitbouw. Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met twee dakkapellen onder zadeldak. Verhoogde begane grond met in zijgevel trap naar kelder; gecementeerd gevelparement met schijnvoegen, imitatiebanden en casementen met ruitmotief. Getoogde vensteropeningen met doorlopende onderdorpels; uitstralende schijnvoegen op eerste bouwlaag, geriemde bovenomlijsting met diamantkopvormige sluitsteen op verdiepingen; behouden houtwerk met T-ramen.

Bron: Delepiere A.-M., Huys M. & Kerrinckx H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente De Haan, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL9, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Huys, Martine

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Stationsstraat

Stationsstraat (De Haan)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.