Hotel ()

Hoekpand met hotelfunctie bij de Monicastraat. Volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1929 en vergroot en omgebouwd circa 1937. Witbeschilderde baksteenbouw van twee bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen) boven een bepleisterde plint met rechthoekige kelderopeningen. De gevels zijn per travee geritmeerd door gevelhoge, grijsbeschilderde pilasters. Afgeschuinde hoektravee uitlopend op een dakvenster met flankerende voluten onder driehoekig fronton. Rondboogvormige muuropeningen met geelbeschilderde omlijsting doorlopend over de gevels ter hoogte van de bovendorpels. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Dakkapellen en aan beide zijden een panoramavenster.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1929/12, 1937/26.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Hotel ()

Hoekpand met hotelfunctie bij Monicastraat. Twee traveeën + afgeschuinde hoektravee + vijf traveeën, twee bouwlagen onder geknikt zadeldak met klimmende dakkapellen; eerste kwart 20ste eeuw. Bepleisterde plint met rechthoekige kelderopeningen waarboven witbeschilderd gevelparement, verlevendigd door middel van grijze pilasters. Hoektravee bekroond met zoldervenster met fronton en voluten. Rondbogige muuropeningen met doorlopende gele beschildering aan strekken.

Auteurs:  Huys, Martine