Gemeente De Haan
Deelgemeente Klemskerke

• Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Typologieburgerhuizen
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Rijwoning geplaatst op de terugwijkende rooilijn, volgens kadastergegevens gebouwd circa 1910. Enkelhuis van twee bouwlagen boven een souterrain en onder zadeldak (mechanische pannen). Groenbeschilderde gevel met donkerder groen voor de bepleisterde plint en omlijsting van de rond- en korfboogopeningen doorlopend over de gevels ter hoogte van de bovendorpels. Linkertravee als zijrisaliet uitlopend op een puntgevel, met driezijdige erker onder half schilddak (leien) bekroond door een betonnen balkon. Toegang via een buitentrap enerzijds leidend naar de verhoogde begane grond en anderzijds naar het souterrain, houten balustrade.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1910/7.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia