Burgerhuis ()

Rijwoning geplaatst op de terugwijkende rooilijn, volgens kadastergegevens gebouwd circa 1910. Enkelhuis van twee bouwlagen boven een souterrain en onder zadeldak (mechanische pannen). Groenbeschilderde gevel met donkerder groen voor de bepleisterde plint en omlijsting van de rond- en korfboogopeningen doorlopend over de gevels ter hoogte van de bovendorpels. Linkertravee als zijrisaliet uitlopend op een puntgevel, met driezijdige erker onder half schilddak (leien) bekroond door een betonnen balkon. Toegang via een buitentrap enerzijds leidend naar de verhoogde begane grond en anderzijds naar het souterrain, houten balustrade.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1910/7.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Burgerhuis ()

Kleine villa op inspringende rooilijn; twee traveeën en verhoogde begane grond waarboven twee bouwlagen onder zadeldak met klimmende dakkapel, eerste kwart 20ste eeuw. Groenbeschilderd gevelparement met gecementeerde plint waarin toegang tot kelder. Linker trav met bekronende puntgevel en driezijdige erker onder leien waarboven balkon. Rond- en korfboogvormige muuropeningen met kleine roedeverdeling in bovenvlakken, doorlopende donkergroene beschildering aan strekken. Analoge naastliggend pand zonder puntgevel (nummer 21).

Auteurs:  Huys, Martine