Teksten van Villa Michel Gabrielle

Villa Michel Gabrielle ()

"VILLA MICHEL GABRIELLE" zie opschrift boven de deur, volgens kadastergegevens gebouwd circa 1930. Rijwoning van twee bouwlagen onder mansardedak (leien) met souterrain en verhoogde begane grond boven een grijsbepleisterde plint met imitatievoegen. Gevelparement met geglazuurde gele baksteen verlevendigd met rode tegels voor muurkettingen, banden en strekken. Linkertravee uitlopend op een puntgevel onder afgewolfd zadeldak en met ijzeren balkon op de verdieping. Rechthoekige muuropeningen, vensters met bewaard schrijnwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten met gekleurd glas.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1930/30.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Breedhuis van twee traveeën en verhoogde begane grond waarboven twee bouwlagen onder mansardedak met leien bedekking en dakkapel met gebogen houten druiplijst. Eerste kwart 20ste eeuw met eclectische inslag. Grijze, gecementeerde plint met schijnvoegen waarboven gevelparement met gele siertegels, verlevendigd door middel van rode stenen voor banden en strekken. Linker travee met balkon en bekronende puntgevel onder afgewolfd zadeldak. Rechthoekige vensteropeningen met onder meer kleine roedeverdeling en gekleurd glas in bovenvakken; vernieuwde deur.

Auteurs:  Huys, Martine