Burgerhuis Doux Foyer

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Doux Foyer

Beschrijving

Beeldbepalende woning op de hoek met de Baron van Caloenlaan "DOUX/ FOYER" zie opschrift boven de deur. Volgens kadastergegevens gebouwd circa 1929. Rode baksteenbouw (sierankers) van twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met souterrain en halfondergrondse garage. Historiserende elementen zoals de trapgevel van het zijrisaliet, de rondboognissen en geblokte ontlastingsbogen. Gedeeltelijk witbeschilderde en met schijnvoegen gecementeerde onderbouw, doorlopend in driezijdige erker, dito banden en boogvelden. De erker is bekroond met een balkon met houten balustrade, op de muurdam tussen de deurvensters een vlaggenmast. Breed rondboogportaal en trap met ijzeren balustrade en hek. Linkerzijgevel met segmentboogvormige en betraliede kelderopeningen, driezijdige erker en rechthoekige vensters onder lateien en segmentboogvormige ontlastingsbogen in gele baksteen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1929/13.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia