Teksten van Villa Cocoricco

Villa Cocoricco ()

Villa met Normandische inslag "COCORICO" boven de inkom, gelegen midden een omhaagde (liguster) tuin. Volgens kadastergegevens circa 1910 opgetrokken door Leo Couplet een handelaar uit Brussel, de garage links wordt circa 1937 bijgebouwd. Lage, witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint en onder wisselend dakenspel (Vlaamse pannen). Regionalistische en cottage-elementen zoals steunberen, getrapte schouderstukken, in- en uitspringende muurpartijen, pseudovakwerk en overkragende fries in de rechterzijgevel. Lage inkompartij rechts met getoogde deur in een portiek onder lessenaarsdak en met een buitentrapje leidend naar de verhoogde begane grond. Boven de inkom een nis met beeld van een haan. Getoogde vensteropeningen met luiken (wit en groenbeschilderd) en kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Enkele panoramavensters onder zadeldakje.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Vlissegem, 1910/4, 1937/16.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Villa Cocoricco ()

"Cocoricco". Villa met Normandische inslag en streekeigen elementen, midden omhaagde tuin. Verhoogde begane grond waarboven één bouwlaag onder wisselend dakenspel. Gepikte plint waarboven wit beschilderde baksteenbouw, verlevendigd door steunberen, getrapte schouderstukken, in- en uitspringende muurpartijen, pseudo-vakwerk en overkragend fries in rechtse zijgevel. Getoogde vensteropeningen met luiken en kleine roedeverdeling bovenvlakken. Getoogde deur, verdiept onder lessenaarsdakje.

Auteurs:  Huys, Martine