Villa Escapade ()

Normandisch geïnspireerde villa "ESCAPADE" zie opschrift aan de voorgevel. Volgens kadastergegevens circa 1932 opgetrokken door Ferdinand Waumans, een klerk uit Deurne. Gelegen midden in een tuin, van de straat afgescheiden door een bakstenen muur met buisleuningen. Witbeschilderde baksteenbouw boven een gecementeerde en bruinbeschilderde plint en onder een wisselend dakenspel (mechanische pannen). Gevels met in- en uitsprongen, erker (leien dakje) en pseudo-vakwerk en rechthoekige muuropeningen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Vlissegem, 1932/6.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Villa Escapade ()

Normandisch geïnspireerde villa, midden tuin afgeboord door laag baksteen muurtje. Eerste-tweede kwart 20ste eeuw. Gecementeerde en bruin beschilderde plint waarboven wit beschilderde baksteenbouw; bepleisterde vlakken met pseudo-vakwerk op halve verdieping. Wisselend daken- en gevelspel met onder meer driezijdige erker onder leien dakje. Rechthoekige muuropeningen onder meer met kleine roedeverdeling.

Auteurs:  Huys, Martine