Teksten van Burgerhuis Riant Logis

Riant Logis ()

Halfvrijstaande beletagewoning boven een garage zogenaamd "RIANT/ LOGIS" zie opschrift op de bow window. Volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1933 door Paul Depiesse, een geneesheer uit Brussel. Baksteenbouw van vier bouwlagen onder plat dak. Voorgevel met parement in rode baksteen gecombineerd met witte bepleistering bij de oplopende bow window met bekronend balkon met houten balustrade, en doorlopende banden. Deur toegankelijk via een buitentrap met buisleuning. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk, klein roedeverdeling in de bovenlichten en brede kroonlijst op klossen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Vlissegem, 1932/6.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Riant Logis ()

Breedhuis van twee traveeën; sterk verhoogde begane grond waarboven drie bouwlagen onder plat dak. Eerste of tweede kwart 20ste eeuw. Met schijnvoegen gecementeerde en witbeschilderde kelderverdieping met garage links waarboven rode baksteen verlevendigd met gecementeerde en witbeschilderde banden; dito erker, doorlopend op tweede bouwlaag waarboven balkon met houten balustrade. Houten gootlijst op klossen en tandmotief. Rechthoekige muuropeningen.

Auteurs:  Huys, Martine