Watertoren ()

Paddenstoelvormige watertoren op de hoek met de Duinenweg, gebouwd in 1936. Rode baksteenbouw van 28 meter hoog met betonnen skelet van het type D2 bestaande uit een gesloten, cilindrische voet waarboven een sterk overkragend reservoir van 700 m³.

• MONTEYNE G., VANDAELE R., Vlissegem een 1000-jarige geschiedenis: van Scamel Weeke tot SunParks De Haan, Beernem, 2006, p. 149-150.
  • VANDENBERGHE E. e.a., De Haan: van gehucht tot elegante badplaats. Deel 1, s.l., 1996, p. 31.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Watertoren ()

Watertoren op hoek bij Duinenweg. Baksteenbouw met betonnen skelet, bouwjaar 1936. Gesloten, cilindrische voet waarboven sterk overkragend reservoir van 700 kubieke meter.

Auteurs:  Huys, Martine