Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Dwars op de straat ingeplant langgestrekt hoevetje, volgens het kadasterarchief ter vervanging van een bestaande woning nieuw gebouwd in 1878 door Cesar Dauwe en weduwe E. Dauwe-Huyghe. Roodgeschilderd ijzeren toegangshek tussen betonnen pijlers en haag aan de straatkant. Verankerde baksteenbouw op gepikte plint en onder zadeldaken bedekt met pannen.

Dubbelhuisje van drie traveeën met geprofileerde bakstenen daklijst en hanggoot. Licht getoogde openingen met bewaard houtwerk waaronder luiken. Kelderraam in achtergevel. Aanpalende en deels gesloopte stal; erfgevel met verhoogde poort, dakoverstek en gietijzeren pomp; dakkapel aan de achterzijde. Rechthoekige openingen met groen geschilderd houtwerk.

Klein bakhuis van het samengestelde type, gelegen aan de straatkant links van het toegangshek. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak met pannen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke