Burgerhuis ()

Halfvrijstaande burgerwoning met aanpalende garage gebouwd circa 1934. Enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Parement in gele baksteen boven een blauwhardstenen plint. Gecementeerde doorlopende en boven de rechthoekige muuropeningen omlopende banden, versierd met florale motieven in art deco. Geprofileerde houten gootlijst op klossen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1934/33.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Burgerhuis ()

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat), eerste kwart 20ste eeuw. Arduinen plint waarboven gele baksteen met gecementeerde en gesculpteerde banden (art-deco-inslag) ter hoogte van onder- en bovendorpels. Rechthoekige muuropeningen; geprofileerde houten gootlijst op klossen.

Auteurs:  Huys, Martine