Huyze ter Bercken

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huyze ter Bercken

Beschrijving

Rijwoning, zogenaamd "Huyze ter Bercken" (zie houten bord boven de deur) volgens muurankers daterend van "1900". Breed dubbelhuis van zes traveeën breed en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Baksteenbouw met grijze, beraapte voorgevel boven een bepleisterde en grijsbeschilderde plint. Verlevendigd met witbeschilderde horizontale en verticale banden, cassettes en omlijstingen versierd met vierkanten en ruiten en hoekkettingen. Rechthoekige vensters met grote roedeverdeling (schuiframen op de begane grond) en vernieuwde luiken. Rechthoekige deuropening met bovenlicht in glas in lood, blauwhardstenen buitentrapje en links een gietijzeren voetenschraper. Bijkomende deur in de rechtertravee. Kleine vensters op de verdieping met smeedijzeren balustrades.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1900/4.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia