Teksten van Huyze ter Bercken

Huyze ter Bercken ()

Rijwoning, zogenaamd "Huyze ter Bercken" (zie houten bord boven de deur) volgens muurankers daterend van "1900". Breed dubbelhuis van zes traveeën breed en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Baksteenbouw met grijze, beraapte voorgevel boven een bepleisterde en grijsbeschilderde plint. Verlevendigd met witbeschilderde horizontale en verticale banden, cassettes en omlijstingen versierd met vierkanten en ruiten en hoekkettingen. Rechthoekige vensters met grote roedeverdeling (schuiframen op de begane grond) en vernieuwde luiken. Rechthoekige deuropening met bovenlicht in glas in lood, blauwhardstenen buitentrapje en links een gietijzeren voetenschraper. Bijkomende deur in de rechtertravee. Kleine vensters op de verdieping met smeedijzeren balustrades.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1900/4.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

"Huyze ter Bercken", zie houten bord boven deur. Dubbelhuis van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat). Baksteenbouw, gedateerd "1900" door middel van muurankers aan voorgevel. Gecementeerde en grijs beschilderde plint waarboven beraapt gevelparement, verlevendigd door middel van gecementeerde en wit beschilderde horizontale banden, cassettes en omlijstingen. Rechthoekige vensters met grote roedeverdeling en vernieuwde luiken. Rechthoekige deuropening met glas-in-loodbovenlicht; links onder gietijzeren voetschraper. Identiek volume met vernieuw gevelparement nummer 47.

Auteurs:  Huys, Martine