Winkelhuis

Gemeente De Haan

• Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Typologiewinkels

Beschrijving

Voormalig winkelhuis (zie pui). Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Modernistische inslag. Gevelparement in gele sierbaksteen met centrale winkelpui- en deur en afgeronde erker op verdieping. Rechthoekige muuropeningen benadrukt door omlijsting in geglazuurde tegels. Rechthoekige vensteropeningen en garagepoort rechts met onder meer afgeronde hoeken; rondbogige deuropening links.

Bron: Delepiere A.-M., Huys M. & Kerrinckx H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente De Haan, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL9, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Huys, Martine