Dorpswoning ()

Halfvrijstaand dubbelhuis, volgens kadastergegevens circa 1880 gedeeltelijk heropgebouwd. Verankerde baksteenbouw van anderhalve bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beigebeschilderde gevels boven een (nieuwe) blauwhardstenen plint. Segmentboogvormige muuropeningen met markante, witbeschilderde ontlastingsbogen en druiplijsten. Rechterzijgevel met betraliede oculus en op de verdieping een rechthoekig venster.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1880/6, 1893/10, 1908/39.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Dorpswoning ()

Dubbelhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel an de straat), derde of vierde kwart 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw, bepleisterd en okergeel beschilderd op gepikte plint. Markante wit beschilderde ontlastingsbogen en druiplijstjes met gestrekte uiteinden boven muuropeningen. Geprofileerde houten gootlijst met gestrekte uiteinden op klossen. Getoogde muuropeningen met behouden houtwerk en luiken. In rechter zijgevel; twee betraliede oculi beneden, rechthoekig raam met grote roedeverdeling op verdieping. Achterliggend, zwaar vervallen hoeve van het langgestrekte type; zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen nok loodrecht op straat). In achterliggend weiland: betonnen bunker, vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog.

Auteurs:  Huys, Martine