Villa in cottagestijl

Beschrijving

Cottage, achterin gelegen in een ruime tuin, zou volgens jaarsteen op de oorspronkelijke hekkenpijlers dateren van 1924. Toegankelijk via een rechte, geasfalteerde oprit. Baksteenbouw onder afgewolfd zadeldak (zwarte, mechanische pannen) met klimmende dakkapellen. Bepleisterde en witbeschilderde gevels boven een grijsbeschilderde sokkel, op de verdieping versierd met pseudovakwerk. De centrale deurtravee wordt geflankeerd door driezijdige erkers waarboven sierlijke, ijzeren balustrades in art nouveau. Op de verdieping markante rondboogvormige deurvensters uitgevend op de terrassen.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia