Achterin gelegen voormalige hoeve volgens geschilderd jaartal op de zijgevel daterend van "1666". Is op de Ferrariskaart (1770-1778) afgebeeld met drie parallelle volumes, dwars op de straat georiënteerd. Bij de opmaak van het primitief kadasterplan (circa 1830) staat Karel Beauwaert, notaris uit Oostkamp, als eigenaar genoteerd. Op een mutatieschets van 1940 is het middelste gebouwtje verdwenen. Hoeve van het langgestrekte type toegankelijk via een gekasseide oprit en een hek. Verankerde baksteenbouw, bepleisterd en witbeschilderd boven een gepekte plint onder zadeldaken (Vlaamse pannen) met ongelijke nokhoogte gedeeltelijk met aandaken en scherpe dakhelling. Aangepaste muuropeningen en travee-indeling met rechts twee opkamertraveeën. Tegenoverliggende stal.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Van Vlaenderen P. 2012: Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/teksten/140794 (geraadpleegd op ).
Achterin gelegen voormalige hoeve van het langgestrekte type, toegankelijk via gekasseide oprit met hek. Aangepaste muuropeningen en travee-indeling met rechts twee opkamertraveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen) met aandak en scherpe dakhelling. Gedateerd door middel van beschildering op zijgevel opkamer "1666". Verankerde baksteenbouw, bepleisterd en wit beschilderd. Tegenoverliggende stal. Geen toelating van eigenaar om erf te betreden.
Bron: DELEPIERE A.-M., HUYS M. & KERRINCKX H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente De Haan, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL9, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Huys, Martine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Huys M. 2005: Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/teksten/54564 (geraadpleegd op ).