Teksten van Boerenarbeiderswoning

Boerenarbeiderswoning ()

Vervallen boerenarbeiderswoning met 19de-eeuws uitzicht, staat nog niet op de Atlas der Buurtwegen (1842). Dubbelhuis met rechts een lager stalgedeelte. Verankerde baksteenbouw met witbepleisterde voorgevel boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk, beluikte vensters met grote roedeverdeling.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Vervallen boerenarbeiderswoning van vier traveeën + stal rechts; één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat). Baksteenbouw, bepleisterd en wit beschilderd op gepikte plint. Rechthoekige vensteropeningen, behouden houtwerk met grote roedeverdeling en luiken. Rechthoekige deurnis met dito bovenlicht.

Auteurs:  Huys, Martine