Visserswoning ()

Voormalige visserswoning op de hoek met de Driftweg. Op de Ferrariskaart (1770-1778) en het primitief kadasterplan (circa 1830) staat hier een klein volume afgebeeld, ingeplant in weilanden gelegen achter een duinenrij. De woning wordt enkele keren opgedeeld en vergroot en krijgt in het begin van de 20ste eeuw een achterliggend bakhuisje en bijgebouw. Gerenoveerd als vakantiehuisje. Laag huis met voorliggende tuin met ligusterhaag. Witbepleisterde en verankerde baksteenbouw boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters met bewaard schrijnwerk met grote roedeverdeling en schuiframen. Quasi blinde zijgevel met twee kleine rechthoekige venstertjes, betralied op de begane grond. Achteraan een tweeledig bakhuisje.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1852/2, 1858/1, 1903/6, 1908/13, 1914/12.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Visserswoning ()

Nummers 34 en 35. Voormalige boerenarbeiderswoningen in omhaagde tuinen op hoek bij de Driftweg; drie à vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan Driftweg). Verankerde baksteenbouw, bepleisterd en witbeschilderd op gepikte plint. Aangepast als vakantiewoning.

Auteurs:  Huys, Martine