Reigershof

Beschrijving

"Reigershof", zie uithangbord. Hoeve met losstaande verankerde baksteen bestanddelen op deels geplaveid erf; korte deels verharde oprit; boomgaard tussen boerenhuis en straat.

Boerenwoonhuis met oudste kern met opkamer onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op straat). Verankerde baksteenbouw met onder meer kloostermoppen in opkamergedeelte. Latere haakse uitbouwen aan straatzijde, in rechter zijgevel gedateerd door middel van gevelsteen "1854"; één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat). Witgekalkte voorgevel op gepikte plint. Getoogde muuropeningen; twee rondbogige kelderopeningen onder opkamer.

Interieur oude kern: schouw met ronde schouwboezem en geprofileerde schouwbalk, betegeld met Delfts blauw.

Ten noorden: grote sterk verbouwde stal onder zadeldak (nok parallel aan de straat), in rechter zijgevel gedateerd door middel van muurankers "1830". Achterliggende kleinere schaaps(?)stal onder zadeldak met aandak; getoogde muuropeningen; muurvlechtingen in zijgevels. Andere bedrijfsgebouwen van recente datum.

Auteurs: Huys, Martine