Gemeente De Haan
Deelgemeente Klemskerke

• Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Typologiedorpswoningen

Beschrijving

Alleenstaand diephuis op de hoek met de Mezenstraat. Het kadaster registreert in 1936 de bouw van het huis door loodgieter Camiel Rabaey uit Klemskerke. Baksteenbouw met gecementeerde gevels boven een plint in imitatiebreuksteen en onder zadeldak (mechanische pannen). Tuitgevel met schouderstukken en bekronende bol en doorlopende banden ter hoogte van de tussendorpels. Muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken gevat in een vlakke omlijsting en spiegels op de borstweringen. Geometrische motieven bij de omlijsting en de doorlopende banden. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk met gekleurd glas bij het bovenlicht op de begane grond.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1936/43.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia