Hoeve ()

Kleine dwars op de straat georiënteerde hoeve waarvan de geïncorporeerde stalling in de jaren 1960 is vervangen door een nieuw woonhuis. Staat afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) en een figuratieve kaart van 1813. Verlaten boerenhuis met kleine stalling in verankerde en deels witbeschilderde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige vensteropeningen onder houten latei. Bakstenen stoep en pompsteen tegen de voorgevel.

• Rijksarchief Brugge, Kaarten en Plattegronden Watering Blankenberge, nummer 1341: Kaart van landen gelegen te Vlissegem, in de watering van Blankenberge, in het bezit van Albert van Severen, gemaakt door I. Drubbele, 1813.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Langgestrekte hoeve ()

Kleine langgestrekte hoeve (nok loodrecht op straat) op deels verhard erf; erfbeplanting van vlierhaag, populieren- en knotwilgenrijen. Boerenhuis van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), met kleine stalling in annex. Rechthoekige vensteropeningen onder houten latei. Bakstenen stoep, pompsteen langs zuidgevel. Voormalige koestal tussen boerenhuis en straat vervangen door modern woonhuis.

Auteurs:  Huys, Martine