Dorpswoning ()

Dubbelhuis op de hoek met de Warvinge met lager bijgebouw omgevormd tot garage. Het kadaster registreert in 1868 de bouw van een huis dat in 1896 wordt afgebroken en vervangen zie huidig. Witbeschilderde baksteenbouw van anderhalve bouwlaag boven een gepekte pint en onder zadeldak (mechanische pannen). Segmentboogvormige muuropeningen met bewaard schrijnwerk, beluikte vensters met grote roedeverdeling en bolvormige wisseldorpel. Zijgevel met aangepaste vensters en ronde oculus.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Vlissegem, 1868/2, 1896/2.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Dorpswoning ()

Dubbelhuis op hoek bij de Warvinge. Breedhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Witgekalkte, verankerde baksteenbouw op gepikte plint. Tweede-derde kwart 19de eeuw. Getoogde vensteropeningen voorzien van luiken; kruisramen met schuiframen met wisseldorpel met bolbeloop; oculus in rechter zijgevel. Aanbouw tegen linker zijgevel met aangepaste muuropeningen; omringende tuin.

Auteurs:  Huys, Martine