• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dubbelhuis, volgens kadastergegevens een voormalige smidse. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier al bebouwing aangeduid. Het kadaster registreert in 1858 een gedeeltelijke herbouw van het huis dat wordt opgesplitst in twee wooneenheden. Uitbreiding circa 1901 en circa 1940 omgebouwd zie huidig. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerde voorgevel (wellicht van 1940) met plint en stroken in pseudobossage. Rechthoekige muuropeningen met erboven gestileerde draperieën.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Vlissegem, 1858/3, 1879/19, 1904/21, 1940/11.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia