Handelsgebouw Het Burgerwelzijn

Beschrijving

Voormalig handelshuis met gevelbrede cartouche "Het Burgerwelzijn" zie verdwenen uithangbord. Op de Atlas der Buurtwegen (1842) staat hier een klein volume getekend. Oorspronkelijk een lage dorpswoning die tijdens het interbellum met een verdieping is verhoogd zie bouwsporen in de zijgevel. Verankerde en gecementeerde baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) boven een bepleisterde plint in imitatie breuksteen. Parement verlevendigd met doorlopende banden en omlopend boven de rechthoekige muuropeningen, dichtgemetselde deuropening.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia