Teksten van Handelsgebouw Het Burgerwelzijn

Het Burgerwelzijn ()

Voormalig handelshuis met gevelbrede cartouche "Het Burgerwelzijn" zie verdwenen uithangbord. Op de Atlas der Buurtwegen (1842) staat hier een klein volume getekend. Oorspronkelijk een lage dorpswoning die tijdens het interbellum met een verdieping is verhoogd zie bouwsporen in de zijgevel. Verankerde en gecementeerde baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) boven een bepleisterde plint in imitatie breuksteen. Parement verlevendigd met doorlopende banden en omlopend boven de rechthoekige muuropeningen, dichtgemetselde deuropening.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

"Het Burgerwelzijn" (zie uithangbord), voormalig handelshuis (zie pui op borstwering). Enkelhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat). Verankerde baksteenbouw, gecementeerd en verlevendigd door middel van horizontale banden met omlijsting rond vensters; plint in schijnbreuksteen.

Auteurs:  Huys, Martine