Poortgebouwtje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Poortgebouwtje

Beschrijving

Poortgebouw, dwars op de straat en gevat tussen twee woonhuizen, wellicht daterend van circa 1900. Twee bouwlagen onder zadeldak met witbepleisterde gevel met neoclassicistische elementen. Nieuwe poort met blauwhardstenen (geblokte) omlijsting op sokkels en met nieuwe latei. In de bovenbouw een tweelicht gevat in een blauwhardstenen, geprofileerde omlijsting met deelzuiltje met Ionisch kapiteel, flankerende voluten en gebogen fronton, het geheel rust op een geprofileerde kroonlijst steunend op gegroefde consoles. Tuitgevel met bekronende bol.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia