erfgoedobject

Eclectische eenheidsbebouwing

bouwkundig element
ID
54663
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54663
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing daterend van "1912" zie gevelsteen in de centrale rondboognis. In het pand was volgens een oude foto de "Drukkerij St.-Joseph" gevestigd. Oorspronkelijk drie woningen met bij de centrale woning een dubbele vleugeldeur onder korfboog, en smalle rechthoekige deur bij de flankerende woningen. De begane grond werd eerst bij het middelste huis vervangen door een winkelpui, later ook links en rechts. Na een recentere aanpassing van de begane grond heeft enkel nog de bovenbouw het oorspronkelijk uitzicht bewaard. Verankerde (sierankers), oranje baksteenbouw van twee bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen) met enkele dakkapellen onder tentdakje (daktegels). Historiserende gevel gebaseerd op lokale voorbeelden getypeerd door de centrale trapgevel, doorlopende banden, kruiskozijnen met geblokte ontlastingsbogen en rondboognis met geometrisch metselwerk in het boogveld.


Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Eclectische eenheidsbebouwing [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54663 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.