Winkel-woonhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis met winkel

Beschrijving

Voormalig winkelhuis uit het begin van de 20ste eeuw met aangepaste begane grond. Baksteenbouw van drie bouwlagen en één/twee traveeën onder zadeldak. Gedeeltelijk bewaard parement in witte baksteen gecombineerd met rode voor de doorlopende banden en strekken van de segmentboogvensters. Art-nouveauversiering bij de aanzetstenen in blauwe hardsteen, gietijzeren balkon bij het deurvenster op de eerste verdieping en kordon bij de bovenste gekoppelde vensters met bewaard schrijnwerk. Geprofileerde houten gootlijst met tandlijst waaronder fries in faiencetegels met florale motieven.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia