Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Voormalig winkelhuis uit het begin van de 20ste eeuw. Baksteenbouw van vier bouwlagen en twee travee├źn onder plat dak. Winkelpui met blauwhardstenen plint en geblokte pilasters onder ijzeren I-balk. Op de eerste verdieping een opvallende, gevelbrede, houten erkeruitbouw met oosters ge├»nspireerde loggia met rondbogen en balustrade met balusters. Bovenbouw met rechthoekige traveenissen en parement in witte baksteen gecombineerd met blauwe hardsteen voor de doorlopende banden en de vensteromlijstingen. Fries in faiencetegels met florale motieven en brede kroonlijst op klossen.

Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia