Neoclassicistisch hoekhuis met café

Beschrijving

Beeldbepalend hoekpand, volgens aanvraag van 1911 gebouwd als "villa en café". Recent aangepaste begane grond met winkelpui. Het aansluitend volume rechts met twee traveeën was oorspronkelijk een apart gebouw. Baksteenbouw van vier bouwlagen en vier/een/twee traveeën onder plat dak. Bovenbouw met bepleisterde, rozebeschilderde neoclassicistische gevels. Contrasterende witte beschildering bij de geblokte omlijstingen van de segmentboogvormige muuropeningen, kordons en de doorlopende banden. Afgeschuinde hoektravee bekroond met rondboogfronton. De eerste travee (kant Jokstraat), met ingang en trappenhuis is uitgewerkt als een zijrisaliet. Panelen boven de vensters van de tweede verdieping en onder de doorlopende onderdorpel van de bovenste vensters. Bewaarde kroonlijst op klossen. Aansluitend volume (kant Delacenseriestraat) met aangepaste begane grond (garage) en rechthoekige muuropeningen in nissen geflankeerd door panelen.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1911.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia