erfgoedobject

Neoclassicistisch hoekhuis met café

bouwkundig element
ID
54668
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54668
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Beeldbepalend hoekpand, volgens aanvraag van 1911 gebouwd als "villa en café". Recent aangepaste begane grond met winkelpui. Het aansluitend volume rechts met twee traveeën was oorspronkelijk een apart gebouw. Baksteenbouw van vier bouwlagen en vier/een/twee traveeën onder plat dak. Bovenbouw met bepleisterde, rozebeschilderde neoclassicistische gevels. Contrasterende witte beschildering bij de geblokte omlijstingen van de segmentboogvormige muuropeningen, kordons en de doorlopende banden. Afgeschuinde hoektravee bekroond met rondboogfronton. De eerste travee (kant Jokstraat), met ingang en trappenhuis is uitgewerkt als een zijrisaliet. Panelen boven de vensters van de tweede verdieping en onder de doorlopende onderdorpel van de bovenste vensters. Bewaarde kroonlijst op klossen. Aansluitend volume (kant Delacenseriestraat) met aangepaste begane grond (garage) en rechthoekige muuropeningen in nissen geflankeerd door panelen.

  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1911.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Neoclassicistisch hoekhuis met café [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54668 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.