Villa in cottagestijl

Gemeente De Haan

• Aanvulling De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-2011 - 31-12-2011).
  • Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Op de hoek met de Duinhelmlaan. Cottage boven een kelderverdieping gelegen in een tuin van de straat afgescheiden door een ligusterhaag, in 1932 ontworpen door architect René Derleyn (Wenduine). Bruine, lage baksteenbouw op L-vormige plattegrond onder hoge (afgewolfde) schilddaken (mechanische pannen) met overstekende dakranden en meerdere dakkapellen. Afstekende bepleisterde en grijsbeschilderde plint met rechthoekige, betraliede keldermonden. Brede inkompartij onder een luifel op houten stijlen en aansluitende erker. Rechthoekige muuropeningen waaronder enkele beluikte vensters en kleine roedeverdeling naar oud model. Achtergevel met garage (oprit aan de Duinhelmlaan) en in de topgevel driezijdige erker op bakstenen console.

• GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen Wenduine, 1932.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia