Driegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Driegezinswoning

Beschrijving

Samenstel van drie woningen met souterrain en garage, nummer 5 zogenaamd "DE ZEEZWALUW", nummer 7 "Paty" (zie verdwenen opschrift), nummer 9 zonder naam. Volgens kadastergegevens daterend uit de jaren 1920. Baksteenbouw van drie bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen en bitumen). Contrasterend gebruik van witte bepleistering bij de oplopende, driezijdige erkers met bekronende balkons, buitentrappen en vlakke muuromlijstingen van de rechthoekige muuropeningen. Centrale travee onder geknikt dak met brede dakranden rustend op een houten console.

Auteurs : Van Vlaenderen, Patricia