Burgerhuis ()

Rijhuis uit het begin van de 20ste eeuw en in 1927 verhoogd naar een ontwerp van architect René Derleyn (Wenduine). Baksteenbouw van drie bouwlagen onder pseudomansardedak (mechanische pannen) met klimmende dakkapel. Gecementeerde en witbeschilderde gevel boven een gepekte plint. Cottage-allures getypeerd door de erker met aansluitend, houten balkon, de brede dakrand verdergezet bij de geknikte puntgevel en rustend op klossen, de vensters met kleine roedeverdeling en halve luiken en luifels met daktegels.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1927.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Burgerhuis ()

Enkelhuis met regionalistische stijlkenmerken; uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, in 1927 verhoogd naar ontwerp van architect René Derleyn. Drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) waarin klimmende dakkapel. Gecementeerd gevelparement, witbeschilderd op groene plint. Driezijdige erker met rechts aansluitend balkon; houten borstwering. Overkragende dakrand op uitgelengde klossen, rechts geknikte puntgevel. Rechthoekige en beluikte vensteropeningen met kleine roedeverdeling; rechthoekige deur links en garagepoort rechts onder betichelde luifels op houten consoles.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1927.

Auteurs:  Huys, Martine