Vakantiewoning ()

Vakantiewoning voor twee gezinnen, uit de jaren 1920. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder pseudomansardedak (kunstleien). Bepleisterde en lichtgeelbeschilderde voorgevel boven een lage plint met bruine tegels waarboven imitatievoegen. Cottage-allures getypeerd door het pseudovakwerk in de bovenbouw. Centrale, driezijdige erker met korf- en rondboogvensters met bekronend houten balkon. Voorts rechthoekige deuren en vensters en driehoekig venster bij het als puntgevel uitgewerkte dakvenster.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Vakantiewoning ()

Tweegezinsvakantiewoning van vier traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak (nok parallel aan de straat, bitumen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gecementeerd en witbeschilderd gevelparement; schijnvoegen in plint. Centrale driezijdige erker met bekronend balkon waarboven dakvenster onder kort zadeldak waarin pseudo-vakwerk. Rechthoekige en korfbogige muuropeningen onder meer met kleine roedeverdeling in bovenlichten.

Auteurs:  Huys, Martine