Teksten van Burgerhuis Le Gai Soleil

Burgerhuis ()

Cottage met Anglo-Normandische inslag van 1910, zogenaamd "Le gai soleil" zie verdwenen opschrift boven de deur. Baksteenbouw van drie bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen en leien) met klimmende dakkapel. Parement in gele baksteen boven een blauwhardstenen plint in breuksteen en verlevendigd met witbepleisterde, doorlopende banden. Linkertravee uitlopend op een uitkragende dakkapel onder geknikt zadeldak met dakspant en met pseudovakwerk. Driezijdige erker op de verdieping met (nieuw) bekronend balkon. Rechthoekige muuropeningen met beluikte vensters en gedeeltelijk bewaard schrijnwerk met kleine roedeverdeling. Pittoreske luifel boven de deur met zadeldakje met houten spant op consoles.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1910.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Burgerhuis ()

Verzorgde cottage met Anglo-Normandische inslag uit 1910. Breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen en leien) met klimmende dakkapel rechts. Arduinen plint met pseudo-bossage waarboven gevelparement van geel-oranje baksteen, verlevendigd door middel van gecementeerde onder- en bovendorpels. Driezijdige houten erker onder leien dakje en bekronend balkon. Linker travee uitlopend in overkragende afgesnuite puntgevel op klossen; pseudo-vakwerk; dakspant. Rechthoekige vensters met groen/wit beschilderd en verzorgd houtwerk onder meer kleine roedeverdeling en luiken; dito deurnis onder zadeldakvormig luifeltje met houten dakspant.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1910.

Auteurs:  Huys, Martine