Villa Morgenglans

Gemeente De Haan

• Aanvulling De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-2011 - 31-12-2011).
  • Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa Morgenglans

Beschrijving

Halfvrijstaande woning met voortuin, zogenaamd "Villa Morgenglans". Uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Oorspronkelijk met enige cottage-allure, zie een oude foto, door het nu verdwenen dakvenster met pseudovakwerk. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Parement in gele baksteen, gebruik van rode baksteen voor de strekken van de korfboogvormige muuropeningen. Lichtgele beschildering bij de plint, doorlopende banden, sluit- en aanzetstenen. Bovenbouw met bij de linkertravee een lichte uitkraging steunend op consoles en met (resterend) pseudovakwerk onder de overstekende dakrand.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia