Teksten van Villa Morgenglans

Villa Morgenlans ()

Halfvrijstaande woning met voortuin, "Villa Morgenglans". Uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Oorspronkelijk met enige cottage-allure, zie een oude foto, door het nu verdwenen dakvenster met pseudovakwerk. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Parement in gele baksteen, gebruik van rode baksteen voor de strekken van de korfboogvormige muuropeningen. Lichtgele beschildering bij de plint, doorlopende banden, sluit- en aanzetstenen. Bovenbouw met bij de linkertravee een lichte uitkraging steunend op consoles en met (resterend) pseudovakwerk onder de overstekende dakrand.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Villa Morgenglans ()

"Villa Morgenglans", zie opschrift links van de deur. Enkelhuis in Anglo-Normandische traditie; voorliggend tuintje. Twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) waarin klimmende dakkapel, eerste kwart 20ste eeuw. Witbeschilderde gecementeerde plint; dito banden en aanzetstenen in rood bakstenen gevelparement. Linker risaliet uitlopend op afgesnuite topgevel waarin pseudo-vakwerk en rechthoekig dakvenster. Korfbogige vensters en deur met verzorgd houtwerk onder meer voor kleine roedeverdeling van de bovenlichten.

Auteurs:  Huys, Martine