Villa Hilda ()

Rijwoning eerst "Villa Henri", later "Villa Hilda" zie verdwenen opschriften, in 1913 ontworpen door architect F. (?) Heerebout (Blankenberge). Oorspronkelijk bovenaan met brede fries en boven de rechter travee een dakvenster uitgewerkt als trapgevel zoals te zien op een foto van 1996. Baksteenbouw met souterrain, twee bouwlagen en twee traveeën onder plat dak. Parement met witte baksteen boven een blauwhardstenen plint. Gebruik van groene baksteen voor de doorlopende banden en de strekken van de rechthoekige muuropeningen. Aflijnend, blauwhardstenen kordon boven het souterrain. Balkon op de verdieping met recente, metalen balustrade. Gedeeltelijk bewaarde, bepleisterde fries onder de dakrand.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1913.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Villa Hilda ()

"Villa Henri" (zie bouwaanvraag), thans "Villa Hilda" (zie opschrift); uit 1913 naar ontwerp van architect Heerebout (Blankenberge). Enkelhuis van twee traveeën en verhoogde begane grond waarboven twee bouwlagen onder plat dak. Arduinen plint waarin rechthoekig souterrainvenster en -deur. Gevelparement van witte siersteen, verlevendigd door middel van groene banden en strekken. Gecementeerde kroonlijst met kleine trapgevel rechts, waarin blind zoldervenster. Rechthoekige muuropeningen onder meer deurvenster met balkon.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1913.

Auteurs:  Huys, Martine