Villa Pygmee

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Pygmee

Beschrijving

Villa op de hoek met de Schuttersstraat, zogenaamd "PYGMEE" zie opschrift boven de inkom. Daterend van 1934 en mogelijk ontworpen door architect Maurice Vermeersch (Brugge?). Vrijstaande bruine baksteenbouw van twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen) met dakkapellen onder plat dak. Volgens een oude foto oorspronkelijk zonder de witte beraping bij de inkompartij en op de verdieping. Tegen de voorgevel een lage voorbouw onder plat dak met portiek uitgewerkt als rondbooggalerij en een later toegevoegde veranda. Daarop aansluitend de garage. Ronde hoekerker en tegen de zijgevel een massief schouwlichaam. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1934.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia